Πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: 160 ψήφους έλαβε ο Τασούλας

Πόσες ψήφους έλαβαν Τ. Γιαννίτσης, Λ. Κατσέλη και Κ. Κυριακού – Νέα ψηφοφορία την Παρασκευή

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς κανένας από τους υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών (200).

Ο Κ. Τασούλας συγκέντρωσε 160 ψήφους. Δεύτερη σε ψήφους αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, η οποία συγκέντρωσε 40 ψήφους, ενώ τον Τ. Γιαννίτση ψήφισαν 34 βουλευτές. Ο Κώστας Κυριακού, ο οποίος προτάθηκε από τη Νίκη, συγκέντρωσε 14 ψήφους.

«Παρών» δήλωσαν 49 βουλευτές και απείχαν 3 βουλευτές.

Θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία, ύστερα από πέντε ημέρες, κατά την οποία απαιτείται επίσης η ίδια πλειοψηφία (200), ενώ, σε ενδεχόμενη τρίτη ψηφοφορία, πάλι μετά από πέντε ημέρες, απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων (180).

Εάν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) και εάν αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Εκλογή με την τέταρτη κάλπη

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην τέταρτη ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Η θητεία της νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου 2025.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί